Kultursalong vt 2019


FAS Föreningen Aktiva Seniorer i Linköping


Kultursalongen vt 2019


Lördagar kl 14.00 Vagnhallen, Föreningshuset Fontänen, Västra Vägen 32

Entré 50:- /icke medl 60:-/inkl. kaffe och bröd. Föranmälan till FAS-exp. 
19 januar

 Därför älskar jag Ellen och Verner  Journalist Åsa Christoffersson, tidigare kulturredaktör på Corren, berättar om sin fascination för Ellen Key och Verner von Heidenstam. Åsa var gäst hos oss redan när vi hade vårt tillhåll i Baptistkyrkan, och då berättade hon om sin nya tjänst som kulturredaktör på Corren! Vi är så glada över att hon vill gästa oss igen och vi hälsar Åsa välkommen tillbaka med detta spännande föredrag.

 

 

 16 februari

Evert Taube i våra hjärtan Pär Sörman - skådespelare och visartist, sjunger, spelar och berättar till concertina och munspel om Evert Taube. Pär är en av vår tids främsta uttolkare av den litterära visan. En mångsidig artist med stort musikaliskt kunnande med stor inlevelse och scenisk utstrålning.

 

 

16 mars

 Ester Blenda Nordström Författarinnan Fatima Bremmer berättar och visar bilder om sin Augustprisvinnande bok 2017 "Ett jävla solsken", den första wallraffaren innan begreppet ens fanns. I denna första biografi om Ester Blenda Nordström berättar Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor.

 

 

 

13 april

Vårkonsert Elever från Kulturskolan svarar för en blandad, musikalisk underhållning. Se närmare presentation av programmets innehåll på FAS hemsida efter den 1 april. www.faslinkoping .se